Ga naar inhoud
Dit drama pakt het gevoel van de zeventienjarige Tomas en zijn jongere zus Naomi, die zich staande houden in de jeugdzorgwereld. Koningen zullen ze niet worden, maar als broer en zus hebben ze elkaar.

Ze poetsen hun tanden, eten met mes en vork en proberen aardig en eerlijk te zijn. Maar wat Tomas, een teruggetrokken jongen van zeventien, en zijn felle zus Naomi echt graag zouden willen is moeilijk te vinden in de jeugdzorgwereld waar ze zich staande houden. In vaak abrupt gemonteerde, afwisselend intieme en harde beelden pakt dit drama het gevoel van dit leven in de pauzestand. Na een dramatisch voorval groeit het besef van hun belangrijkste houvast. Koningen zullen ze niet worden, maar als broer en zus hebben ze elkaar.

Titel: One Night Stand X - Geen koningen in ons bloed
Jaar: 2015
Duur : 50 minuten
Categorie: Televisiedrama
Competities: Gouden Kalf Competitie, Competities, 10 jaar One Night Stand, Top 10 Festivallieveling
Editie: NFF 2015

Drama

Gouden Kalf winnaar

Beste Acteur Televisiedrama (2015)
Jonas Smulders
Beste Televisiedrama (2015)
Mees Peijnenburg

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.