Ga naar inhoud
Still

One Night Stand VI - Dagen van gras

Regie: Tomas Kaan
Muziek is de enige vriend van zeventienjarige jongen die verpietert bij zijn rouwende moeder - tot hij een buurjongen leert kennen die vooral van hallucinerende middelen houdt. Soundtrack speelt opvallende bijrol.

Wanneer de hoofdpersoon zijn allereerste joint rookt, klinkt het nummer Dagen van gras van Spinvis. Zo is de hele soundtrack van beroemde nummers uit de popgeschiedenis een sleutel in dit coming-of-ageverhaal van de zeventienjarige Ben, die verpietert in de slonzige villa bij zijn rouwende moeder. Als hij op een dag in zijn boomhut een onbekende jongen bij zijn platenverzameling aantreft, is dankzij de muziek de vriendschap snel gesloten.

Titel: One Night Stand VI - Dagen van gras
Jaar: 2011
Duur : 50 minuten
Categorie: Televisiedrama
Editie: NFF 2011
Jaaroverzicht Gouden Kalf Competitie

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Stills

Still
Still