Ga naar inhoud
Still

One Night Stand II - Afdwalen

Regie: Chris Westendorp
Drie vrienden zijn op naar kerstbomen voor de jaarlijkse kerstboomverbranding in Amsterdam-Noord. Ze raken gefrustreerd doordat dit niet lukt, maar ook omdat ze geheimen voor elkaar blijken te hebben.
Mark, Ismail en Johan zijn op zoek naar kerstbomen voor de jaarlijkse kerstboomverbranding in Amsterdam-Noord. Door een opeenstapeling van pech, misverstanden en toevalligheden raken ze steeds meer gefrustreerd. Ze voelen zich belachelijk gemaakt door een oudere vrouw op wier kerstboom ze azen en ze worden op hun nummer gezet door een groep oudere jongens. Belangrijker nog, is het feit dat de vrienden geheimen voor elkaar blijken te hebben waardoor hun vriendschap onder druk komt te staan. Deze sociaal-realistische film vertelt van binnenuit hoe het mogelijk is dat drie gewone jongens door een gevoel van miskenning, een opeenstapeling van frustraties en een overdreven loyaliteit naar elkaar, uiteindelijk komen tot een fatale geweldsactie.

Credits

Production Design
Set geluid
Sound Design
Productiebedrijf
Motel Films
Omroep
NTR
VARA TV
VPRO TV
Titel: One Night Stand II - Afdwalen
Jaar: 2006
Duur : 40 minuten
Categorie: Kort Televisie Drama
Editie: NFF 2006
Gouden Kalf Competitie Hoofdprogramma One Night Stand II

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Stills

Still
Still