Komisch en bijna sprookjesachtig liefdesverhaal dat zich afspeelt tijdens een nacht in de Bijlmer geeft een rake schets van het nachtelijke leven in de zo verguisde buurt van Amsterdam.
In de nacht voor ze naar New York zal vertrekken ontmoet Penny Otis, een jongen die veel meer lijkt dan een one night stand. Ze neemt hem mee naar haar flat in de Bijlmer en samen beleven ze een bijzondere nacht. Die eindigt abrupt als Otis besluit wat eten te halen bij een naburige snackbar. Op de terugweg verdwaalt hij in het labyrint van op elkaar lijkende flats. Ook beseft hij dat hij niets van Penny weet: niet haar adres en zelfs niet haar naam. Wanhopig gaat hij op zoek naar zijn geliefde, en daarbij stuit hij op meer en minder goed bedoelende buurtbewoners: junks, snackbarhouders en een complete Indiase familie, die zich het lot van het prille stel aantrekt. Behalve een komisch en bijna sprookjesachtig liefdesverhaal is Bijlmer Odyssee een rake schets van het nachtelijke leven in de zo verguisde buurt van Amsterdam.

Titel: One Night Stand - Bijlmer odyssee
Jaar: 2004
Duur : 39 minuten
Categorie: Kort Televisie Drama
Editie: NFF 2004

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.