Omwonenden van een in aanbouw zijnde moskee in een Rotterdamse volkswijk hebben zo hun bedenkingen over de gigantische omvang van het bouwwerk, omdat het hoger wordt dan het Feyenoord-stadion.
'Ieder z'n eigen geloof en ieder z'n eigen gebedshuis, maar dit is overdreven', vindt een Feyenoord-supporter, die uit clubliefde in Rotterdam-Zuid is gaan wonen. 'We hebben maar één tempel aan de Maas, en dat is de Kuip.' Die voetbaltempel krijgt concurrentie, want op een steenworp van het Feyenoord-stadion wordt de grootste moskee van Europa gebouwd. Niet iedereen is daar blij mee. In de dameskapsalon wordt de bouw van de moskee uitvoerig besproken. Sommigen tillen er zwaar aan, anderen doen er luchtig over. Op straat lopen plaatselijke politici folders uit te delen waarin stelling wordt genomen tegen de islamisering van Nederland. Moslim-immigranten daarentegen verheugen zich op voltooiing van de moskee. Hoger dan De Kuip geeft een dwarsdoorsnede van de bevolking van een Rotterdamse volkswijk, waar zeer verschillende culturen naast en vooral langs elkaar leven. De humor ontbreekt daarbij niet. Een oudere vrouw is niet bevreesd voor de onvermijdelijke opkomst van de islam: 'Ga ik toch ook met een doekie lopen. Hoef ik niet meer naar de kapper ook.'

Credits

Uitvoerend Producent
Geluidsnabewerking
Productiebedrijf
Holland Harbour Productions
Omroep
Human TV
Distributie
Holland Harbour Productions

Titel: Ondertussen in Nederland - Hoger dan de Kuip
Jaar: 2008
Duur : 50 minuten
Categorie: Korte Documentaire
Competities: Hoofdprogramma, Ondertussen in Nederland
Editie: NFF 2008

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.