Ga naar inhoud
Een schrijver van midden dertig wordt geconfronteerd met zijn angsten nadat hij tijdens een nachtelijke wandeling op brute en meedogenloze wijze in elkaar is geslagen.
Televisiefilm naar de columns van journalist Stefan Sanders. Een schrijver van midden dertig wordt geconfronteerd met zijn angsten nadat hij tijdens een nachtelijke wandeling op brute en meedogenloze wijze in elkaar is geslagen. Tijden en herinneringen raken verweven bij de verwerking van het moment waarop hij met een vriend genoeglijk stond te dromen over het leven en even later bloedend op de grond lag. In gedachten beleeft hij de gewelddadige confrontatie steeds opnieuw en probeert hij te begrijpen wat zijn daders bezielde, waarom zijn vriend er vandoor ging, waarom de arts bij de EHBO zich zo hautain gedroeg en om welke reden een wetenschappelijk rapport het doelloos rammen afdoet als een manier van leven. De schrijver heeft alleen zijn taal om eruit te komen.

Credits

Set geluid
Productiebedrijf
HUMAN
Stichting Theaterproduktie Rotterdam/RO Theater
Omroep
HUMAN

Titel: Omgaan met geweld - De taal van geweld
Jaar: 1994
Duur : 30 minuten
Categorie: Kort Televisie Drama
Competities: Jaaroverzicht, Gouden Kalf Competitie
Editie: NFF 1994

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.