De 18-jarige Berry is gestopt met school en belandt in de kleine criminaliteit. Een onstuimige relatie met een sexy nachtclubdanseres leidt van euforische vreugde tot een diepe val.
Speelfilm gebaseerd op de gelijknamige roman van Kees van Beijnum over de teloorgang van een jongensdroom. Met veel kleur, beweging en een hoog beeldritme geeft de film een kijkje in de wereld van een jongen die zijn grote liefde tegenkomt, maar haar ook weer verliest. Hoofdpersoon is de achttienjarige Amsterdamse gymnasiast Berry (Egbert-Jan Weeber). Hij slijt zijn dagen met het verveeld rondhangen tussen zijn licht-criminele vrienden. School heeft hij inmiddels de rug toegekeerd. Op de dag dat hij Thera (Katja Schuurman) ontmoet, een nachtclubdanseres, verandert zijn leven totaal. Samen hebben ze een fantastische tijd met veel seks, oesters, coke en drank. Thera geeft haar werk zelfs voor Berry op. Contact met zijn vrienden heeft Berry nauwelijks meer. Maar volgens Thera moet wat goed is niet te lang duren, en de droomvrouw verdwijnt uit zijn leven. Berry kan niet omgaan met de onbeantwoorde liefde en begaat een wanhoopsdaad. Bekroond met een Gouden Film.

Titel: Oesters van Nam Kee
Jaar: 2002
Duur : 1 uur, 50 minuten
Categorie: Speelfilm
Editie: NFF 2002

Gouden Kalf nominaties

Andere prijzen

Gouden Film (100.000 bezoekers speelfilm) (2002)

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Stills

Still
Still
Still
Still
Still
Still
Still
Still
Still
Still