Documentaire over het dubbelleven van de Syrische vluchteling Obada (21), die als YouTube-ster een beroemdheid is in de Arabische wereld maar ondertussen een eenzaam leven leidt in een Gelders dorp.
Obada (21) vluchtte op zijn twaalfde met zijn familie vanuit Syrië naar het Nederlandse Angeren: een klein Gelders dorp. Hij spreekt de taal nauwelijks en aansluiting vinden op school lukt niet. Dus weigert hij nog te gaan en begint hij sketches te vloggen, waarmee hij al snel megapopulair wordt in de Arabische wereld. Zijn online sterrenbestaan staat in schril contrast met zijn afgezonderde leven in Nederland, waar hij regelmatig botst met familie over zijn dromen, ambities en
liefdesleven.

Credits

Producent
Uitvoerend Producent
Sound Design
Set geluid
Geluidsnabewerking
Visual Effects
Montage

Titel: Obada
Jaar: 2021
Duur : 45 minuten
Categorie: Korte Documentaire
Editie: NFF 2021

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Bekijk trailer

NPO Start
Nu streamen

Bekijk deze film/serie op NPO Start.

Stills

Stills
Stills