Ga naar inhoud
Vanuit het getal acht opgebouwde experimentele zwart-witfilm over de infrastructuur van de moderne voorstad (gebouwen, hekken, snelwegen) heeft 64 camera-instellingen, als bewegende foto's.
Een 'index van hedendaagse non-plaatsen'. Zwart-witte opnamen in strakke kaders met meestal geen of slechts enkele voorbijgangers (een auto, twee voetgangers), als lichtjes bewegende foto's. Moderne gebouwen, hekken, snelwegen - beelden van de infrastructuur van een moderne voorstad. De film is numerologisch opgebouwd (ook in de titels komen telkens cijfers voor) vanuit het getal 8. Met 64 (8 kwadraat) camera-instellingen.

Credits

Productiebedrijf
Rongwrong
Distributie
De Filmbank

Titel: Null X
Jaar: 2004
Duur : 6 minuten
Categorie: Korte Film
Competities: Hoofdprogramma
Editie: NFF 2005

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.