Ga naar inhoud
Still

Nu of Nooit! - Koningsdag

Regie: Steven Wouterlood
Tijdens de vrijmarkt op Koningsdag ontdekt Younes dat het irritante leeftijdsgenootje dat tegenover hem staat te zingen, net zo worstelt met het verwachtingspatroon van zijn vader als hijzelf.
Terwijl iedereen lekker feest viert, moet Younes op Koningsdag auto-onderdelen van zijn vader verkopen. Balen, want hij wil liever op pad met zijn moeder, net als zijn zusje. Als pal tegenover hem een onbeschoft leeftijdsgenootje volksliederen begint te zingen, ontstaat er meteen irritatie. Na een tijdje zien de schijnbare tegenpolen echter in dat ze allebei met veel tegenzin aan de verwachtingen van hun vaders proberen te voldoen. En dat verbroedert. Zoals het nationale volksfeest dat sowieso doet in dit voor vaders enigszins gênante muzikale jeugddrama.
Titel: Nu of Nooit! - Koningsdag
Jaar: 2015
Duur : 25 minuten
Categorie: Korte Film
Editie: NFF 2016
Hollands Diep Gouden Kalveren MaatschappijJeugdDramaHumor

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.