Drama waarin een man in een opleving van daadkracht besloten heeft zijn vrouw te verlaten. Maar nét op het moment van vertrek komt zijn echtgenote thuis. Vluchten blijkt complexer dan verwacht.
Een lusteloos ogende man hakt na zijn zestigste verjaardag de knoop door: hij vertrekt. Een afscheidsbriefje voor zijn vrouw is al geschreven en de tassen zijn gepakt. Hij verlaat zijn echtgenote en hun gezapige leven in een rustige buitenwijk. Maar nét als hij nog een laatste glas water in zijn keuken drinkt, komt zijn nietsvermoedende vrouw binnen. Dan blijkt zijn voorgenomen vlucht opeens complexer dan gedacht. Drama dat, in luttele minuten en met minimale inzet van dialoog, de innerlijke strijd van een man glashelder neerzet.

Credits

Producent
Scenario
Production Design
Geluidsnabewerking
Sound Design
Visual Effects

Titel: Noorderzon
Jaar: 2015
Duur : 5 minuten
Categorie: Korte Film
Competities: NFF Debuutcompetitie, Competities
Editie: NFF 2015

Drama

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.