Ga naar inhoud
Stills

Ningyo

Regie: Timo Ottevanger
Kort drama over jonge vrouwen in een door mannen gedomineerde, dystopische stad. Daar zoekt de zeventienjarige Valentina haar vrijheid binnen een vrouwengroep, die de strijd aangaat tegen dit onrecht.
In een dystopische stad waar mannen vrouwen onderdrukken, ontvlucht de jonge Valentina haar pooier Zéro. Ze komt terecht in de ‘Ningyo-gang’, een extremistische vrouwenbende die er alles aan doet om de rollen in deze wereld om te draaien. De leider van de bende stoomt Valentina klaar voor haar ultieme beproeving: het vermoorden van Zéro. Maar wanneer het moment is aangebroken, besluit ze in dit korte drama haar eigen weg te kiezen in een wereld vol extremen.
Titel: Ningyo
Jaar: 2019
Duur : 23 minuten
Categorie: Korte Film
Editie: NFF 2019
NFF Studentencompetitie MaatschappijDramaPolitiekActie & Avontuur

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.