Ga naar inhoud
Coming of age-drama waarin de zestienjarige Nena anno 1989 geconfronteerd wordt met de doodswens van haar invalide vader. Middenin die emotioneel ingewikkelde periode wordt ze voor het eerst verliefd.
In de zomer van 1989 doet de invalide vader van de zestienjarige Nena een zelfmoordpoging. De tiener, die een hechte band met haar vader heeft, is tot op het bot gekwetst. Ze voelt zich door diens doodswens - en het feit dat haar ouders die tot dan toe verzwegen - verraden. Dan wordt ze verliefd op Carlo. Terwijl het wankele Europa met spanning wacht op wat de herfst zal brengen, ontdekt Nena in dit coming of age-drama haar eigen levenslust. Toch kan ze niet langer ontkennen dat het bestaan voor haar zieke vader steeds uitzichtlozer wordt.

Credits

Uitvoerend Producent
Production Design
Cast (hoofdrol)

Titel: Nena
Jaar: 2014
Duur : 1 uur, 34 minuten
Categorie: Speelfilm
Competities: Gouden Kalf Competitie, NFF Jaarselectie
Editie: NFF 2014

InternationaalMaatschappijRomantiekGeschiedenis

Gouden Kalf winnaar

Beste Regie (2014)
Saskia Diesing
Beste Actrice (2014)
Abbey Hoes

Gouden Kalf nominaties

Beste Camera (2014)
Aage Hollander
Beste Film (2014)
Hans de Wolf
Beste Scenario (2014)
Esther Gerritsen
Beste Scenario (2014)
Saskia Diesing
Beste Film (2014)
Hanneke Niens

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.