Ga naar inhoud
Moderne film noir waarin de ingetogen sleutelmaker Said zijn troosteloze bestaan 's nachts op bijzondere wijze weet te verrijken met behulp van kunst, muziek, literatuur én een gekopieerde sleutel.
Moderne film noir over de zorgzame Said die elke dag boodschappen doet voor zijn moeder, zusje en broer. Hun armzalige woning staat op instorten. In deze troosteloze omgeving heeft hij een manier gevonden om zijn wereld te verrijken: als sleutelmaker met mensenkennis kopieert hij de sleutels van interessante mensen. 's Nachts kijkt hij naar hun kunst, leest hij hun boeken en luistert hij naar hun muziek.

Titel: Nachtoord
Jaar: 2015
Duur : 30 minuten
Categorie: Korte Film
Competities: NFF Studenten Competitie, Studentenfilms Nederlandse Filmacademie
Editie: NFF 2015

MisdaadDramaMaatschappijJeugd

Gouden Kalf nominaties

Andere prijzen

Filmproducenten Nederland Award (2015)
Filmproducenten Nederland Award (2015)

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.