Een goedgemutste zwerver (Frits Lambrechts) vindt met kerstmis een restje rode wijn en een gewonde duif. De geliefde van de duif vliegt achter hen aan, naar het rommelig kot van de zwerver.
De openingscredits zijn een fris, kort animatiefilmpje, waarin twee duifjes (hij met een beschadigde poot) verliefd koeren op een romantische schutting. Dan begint de harde werkelijkheid, met Frits Lambrechts als een goedgemutste zwerver. Hij rijdt op zijn gemotoriseerde bakfiets en vindt, behalve een restje rode wijn, de gewonde duif. Dat vormt een evenwichtig kerstmaal in zijn rommelige kot, maar de duif valt hem zwaar op de maag.

Credits

Camera
Production Design
Set geluid
Sound Design
Montage
Cast (hoofdrol)
Productiebedrijf
Armadillo Film

Titel: Morgenster
Jaar: 2005
Duur : 7 minuten
Categorie: Korte Film
Editie: NFF 2005

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.