Satirische klucht over drie rijke vriendinnen die, hun tijd verdelend tussen de plastisch chirurg en de PC Hooftstraat, geen halve maatregelen nemen als ze vermoeden dat hun echtgenoten vreemdgaan.
Na alles wat ze aan hun uiterlijk hebben laten doen, dreigen drie verveelde miljonairsvrouwen toch ingeruild te worden voor jongere rivalen. De eerste die last krijgt van achterdocht is Kitty die op een checklist turft hoe verdacht de gedragingen van haar man zijn. Dat zou op termijn wel eens rimpelingen in haar luxueuze leventje kunnen veroorzaken. Ze besluit een huurmoordenaar, die Cliff Richard aanbidt en een misvormd gezicht heeft, op hem af te sturen. Maar die klaart het klusje niet zonder slag of stoot. Wat volgt is een klucht die afwisselend doet denken aan Gooische Vrouwen, A Fish Called Wanda, The Naked Gun 33 1/3 en Dick Maas' eigen Flodder-films. De regisseur bedient zich van zijn bekende handelsmerken: galgenhumor, platte personages, felle kleuren, spectaculaire stunts en een razend tempo. De beoogde titel De Botox Methode werd op last van het farmaceutische bedrijf Allergan gewijzigd.

Titel: Moordwijven
Jaar: 2007
Duur : 1 uur, 40 minuten
Categorie: Speelfilm
Editie: NFF 2008

Gouden Kalf nominaties

Andere prijzen

Gouden Film (100.000 bezoekers speelfilm) (2008)

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Bekijk trailer

Stills

Still
Still
Still
Still
Still
Still
Still
Still