Ga naar inhoud
Documentaire volgt een aantal thuislozen die optimistisch en opgewekt zijn, iedere dag een mooie dag vinden, knusse vuurtjes stoken en gezelschap aan elkaar hebben.
Niet alle zwervers of daklozen zijn zielige stakkers die de weg in het leven kwijt zijn. Mooie Wereld volgt een aantal thuislozen die optimistisch en opgewekt zijn, die iedere dag een mooie dag vinden, die knusse vuurtjes stoken en die gezelschap aan elkaar hebben. Ze vinden verlaten plekken om te wonen, herinneren zich hun verleden, lezen boeken, ze hebben servies, sigaretten, liefde en muziek. 'On the street' staat uitdagend op de pet van een van hen geprint. De zwervers zijn een jaar lang tijdens vier seizoenen gefilmd en komen veel in close-up in beeld. De documentaire wil ook niet onderzoeken hoe 'het zo met deze mensen gekomen is', maar vraagt en zoekt naar hun beleving van de wereld. Met hun kleurrijke gebruik van attributen en dracht vormen de zwervers ook een opvallende toevoeging aan ons straatbeeld, zoals de camera treffend registreert.

Titel: Mooie wereld
Jaar: 2004
Duur : 45 minuten
Categorie: Korte Documentaire
Competities: Gouden Kalf Competitie, Hoofdprogramma, Competitie
Editie: NFF 2004

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.