De van een video-installatie afgeleide korte film Momentum bestaat ogenschijnlijk uit één lang shot, waarin ons oog door een aaneenschakeling van ruimtes wordt geleid, daarbij begeleid door de voice-over.
De van een video-installatie afgeleide korte film Momentum van Martijn Veldhoen bestaat ogenschijnlijk uit één lang shot, één lange, trage beweging, waarin ons oog door een aaneenschakeling van ruimtes wordt geleid, van het ene huis over de straat naar het volgende huis en bij een open venster weer naar binnen, via de patio naar buiten, daarbij begeleid door de voice-over, die vertelt dat ene moment te blijven najagen en het tot slot denkt bijna gevonden te hebben.

Credits

Productiebedrijf
Nederlands Instituut voor Mediakunst (NIMk) / Montevideo

Titel: Momentum
Jaar: 2003
Duur : 6 minuten
Categorie: Korte Film
Competities: Gouden Kalf Competitie, Hoofdprogramma, Competitie
Editie: NFF 2004

Gouden Kalf nominaties

Beste Korte Film (2004)
Martijn Veldhoen

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.