Wat beweegt mensen in de hete en droge Mojave-woestijn in het zuidwesten van de Verenigde Staten te willen wonen? Regisseur Chris Teerink vroeg een aantal bewoners in deze documentaire naar hun motieven.
Een leven in leegheid; zo is het bestaan in de Mojave-woestijn in het zuidwesten van de Verenigde Staten te typeren. Niets blokkeert de horizon, de luchten zijn eindeloos, alsook het landschap, dat zich overdag heet en droog uitstrekt. De wind heeft er vrij spel, vee heeft de ruimte en wie er toch woont, zoekt zijn toevlucht in een veredelde stacaravan. Wat beweegt mensen in deze omgeving te willen wonen? Regisseur Chris Teerink vroeg een aantal bewoners naar hun motieven. De verweerde mannen zijn cowboys, die zo uit een willekeurige western zouden kunnen zijn weggelopen. Eén van hen verhaalt hoe zijn eerste vrouw een paar jaar na hun huwelijk al overleed. `Mijn tweede vrouw kon er wel tegen,' vervolgt de man. 'Maar zij was dan ook in Texas tussen het vee opgegroeid.' De film geeft fascinerende beelden van een zinderende woestijn. 's Avonds flikkeren de lichten van een moderne stad in de verte, maar de cowboys leven liever in een omgeving waar je niet ongestraft onvoorbereid naar buiten kunt gaan.

Credits

Productiebedrijf
Motel Films
Omroep
VPRO TV

Titel: Mojave
Jaar: 2004
Duur : 50 minuten
Categorie: Korte Documentaire
Editie: NFF 2004

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.