Ga naar inhoud

De vloggende neven Omar en Moggie uit Rotterdam-Zuid gaan op zoek naar het antwoord waarom Nederlands-Marokkaanse jongeren zich in designeroutfits -vaak meer waard dan een maandloon- hullen.

Documentaire over misschien wel de meest gestereotypeerde groep in onze samenleving: Nederlands-Marokkaanse jongens. Velen van hen wonen in achterstandswijken, maar dragen peperdure designermerken. De kleding is soms meer waard dan een minimum maandloon, waardoor de link met criminaliteit snel wordt gelegd. Waarom dragen de jongens dan toch deze dure kleding? En wie gaan er schuil achter de designeroutfits? Twee vloggende neven uit Rotterdam-Zuid gaan op zoek naar de jongens achter het masker van geld en status.

Titel: Mocromode
Jaar: 2018
Duur : 26 minuten
Categorie: Korte Documentaire
Competities: NFF Debuutcompetitie
Editie: NFF 2018

MisdaadMaatschappij

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.