Ga naar inhoud
Halehs dochter werd geëxecuteerd in Iran. 37 jaar later denkt zij de vrouw die haar dochter destijds verraadde te hebben ontdekt in Nederland. Maar is zij het werkelijk en kan Haleh het verleden ooit laten rusten?
Indringend drama over een moeder die in een onwaarschijnlijke situatie terechtkomt. 37 jaar nadat haar dochter Mitra in Iran is vermoord, leidt Haleh (Jasmin Tabatabai) een succesvol, maar rustig bestaan in Nederland. De rust wordt verstoord door de komst van Leyla, die haar dochter destijds verraadde. De vrouw woont sinds kort in Nederland en is nu zelf een liefhebbende moeder. Ze lijkt Haleh niet te herkennen; is dit Leyla wel? Met hulp van haar broer Mohsen (Mohsen Namjoo) probeert Haleh de waarheid te achterhalen.

Credits

Uitvoerend Producent
Scenario
Production Design
Kostuumontwerp
Sound Design

Titel: Mitra
Jaar: 2021
Duur : 1 uur, 48 minuten
Categorie: Speelfilm
Competities: Verrassende families
Editie: NFF 2022

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.