Ga naar inhoud
Jeugdfilm naar een boek van Annie M.G. Schmidt. Een verlegen journalist krijgt zijn nieuws van Juffrouw Minoes die eigenlijk een poes is. Via de katten in de buurt is ze op de hoogte van alle nieuwtjes. Met Jack Wouterse als burgemeester.
Jeugdfilm naar een boek van Annie M.G. Schmidt. Meneer Tibbe (Theo Maassen) is een verlegen journalist bij de krant in het stadje Killendoorn. Het ontbreekt hem aan stukjes met nieuwswaarde en zijn bazin staat op het punt hem te ontslaan. Dan ontmoet hij juffrouw Minoes. Een net dametje in mantelpak dat communiceert met poezen, kopjes geeft, spint en via de katten in de buurt op de hoogte is van een alle nieuwtjes uit Killendoorn. Met stemmen van Annet Malherbe, Wim T. Schippers, Katja Schuurman, Paul Haenen, Loes Luca, Hans Teeuwen, Frits Lambrechts en Kim van Kooten. Minoes won in 2002 Gouden Kalveren voor Beste Lange Speelfilm en Beste Actrice (Carice van Houten).

Titel: Minoes
Jaar: 2001
Duur : 1 uur, 28 minuten
Categorie: Speelfilm
Competities: Gast van het Jaar - Jack Wouterse
Editie: NFF 2009

Gouden Kalf winnaar

Beste Actrice (2002)
Carice van Houten
Beste Lange Speelfilm (2002)
Burny Bos

Gouden Kalf nominaties

Beste Acteur (2002)
Theo Maassen

Andere prijzen

Platina Film (400.000 bezoekers speelfilm) (2001)

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Stills

Still
Still
Still
Still
Still
Still
Still
Still
Still
Still
Still
Still
Still