350 jaar na zijn dood houdt de meester­schilder de kunst­wereld nog altijd in zijn greep. Een docu­men­taire over Rembrandt-bezit­ters en Rembrandt-jagers, van de maker van het prijswin­nende Het Nieuwe Rijksmu­seum.
De docu­men­taire speelt zich af in de wereld van de oude meesters en biedt een mozaïek van aangri­jpende verhalen, waarin de gren­zeloze passie voor Rembrandts schilder­ijen leidt tot drama­tische ontwik­kelingen en verrassende plotwendingen. Terwijl er tussen het Louvre en het Rijksmu­seum een poli­tieke strijd losbarst, dreigt de jongens­d­room van kunsthande­laar Jan Six in een regel­rechte nacht­merrie te ontaarden. Het is een exclusieve blik in een voor velen verborgen wereld, waar men gedreven wordt door bewon­dering, hoog­moed, geld, afgunst en hebzucht, maar bovenal door een gren­zeloze passie en liefde voor het werk van de groot­meester van de intimiteit.

Titel: Mijn Rembrandt
Jaar: 2019
Duur : 1 uur, 37 minuten
Categorie: Lange Documentaire
Editie: NFF 2020

Kunst & CultuurPolitiekKristallen FilmMaatschappijGeschiedenis

Gouden Kalf nominaties

Beste Lange Documentaire (2020)
Oeke Hoogendijk

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Partners

NPO Vm Nfs diap 1 5xLogo volkskrantVL LOGO LIGGEND COMPLEET 2021 diapLogo NFFLogo DioraphteFonds 21 Logo WIT 01