350 jaar na zijn dood houdt de meesterschilder de kunstwereld nog altijd in zijn greep. Een documentaire over Rembrandt-bezitters en Rembrandt-jagers, van de maker van het prijswinnende Het Nieuwe Rijksmuseum.
De documentaire speelt zich af in de wereld van de oude meesters en biedt een mozaïek van aangrijpende verhalen, waarin de grenzeloze passie voor Rembrandts schilderijen leidt tot dramatische ontwikkelingen en verrassende plotwendingen. Terwijl er tussen het Louvre en het Rijksmuseum een politieke strijd losbarst, dreigt de jongensdroom van kunsthandelaar Jan Six in een regelrechte nachtmerrie te ontaarden. Het is een exclusieve blik in een voor velen verborgen wereld, waar men gedreven wordt door bewondering, hoogmoed, geld, afgunst en hebzucht, maar bovenal door een grenzeloze passie en liefde voor het werk van de grootmeester van de intimiteit.

Titel: Mijn Rembrandt
Jaar: 2019
Duur : 1 uur, 37 minuten
Categorie: Lange Documentaire
Editie: NFF 2020

Kunst & CultuurPolitiekKristallen FilmMaatschappijGeschiedenis

Gouden Kalf nominaties

Beste Lange Documentaire (2020)
Oeke Hoogendijk

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Partners

NPO Vm Nfs diap 1 5xLogo volkskrantVL LOGO LIGGEND COMPLEET 2021 diapLogo NFFLogo DioraphteFonds 21 Logo WIT 01