Ga naar inhoud
Body horror en coming of age-film over het vrouwelijke lichaam en de destructieve kant van de mens. Noa eet in een schreeuw om aandacht radioactief materiaal. De gevolgen zijn verstrekkend.
Noa’s moeder is een wetenschapper die zo geobsedeerd is door haar onderzoek naar kernenergie, dat ze doordraait en haar kind verwaarloost. Uit wanhoop eet Noa uranium, maar dat helpt niet. Haar stervende moeder draait nog verder door en na haar dood wordt Noa naar een staatsweeshuis gestuurd waar men jongeren klaarstoomt om een atoombom te bouwen. Ze voelt zich niet thuis. Even lijkt ze controle te hebben over haar lichaam, maar dan blijk het uranium in haar buik verstrekkende gevolgen te hebben.

Titel: Mijn moeder de atoombom
Jaar: 2022
Duur : 21 minuten
Categorie: Korte Film
Competities: NFF Studentencompetitie
Editie: NFF 2022

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Stills

Stills
Stills