Ga naar inhoud
Still

Mijn kinderen leven nog

Regie: Eveline van Dijck, Kees Vlaanderen
Schokkend relaas over de Somalische Khadra beslaat tien jaar uit haar leven in Nederland, dat zich beweegt tussen hoop en vrees. De gezinshereniging was minder rooskleurig dan ze dacht en hoopte.

De Somalische Khadra kwam in 1999 naar Nederland. Filmmaker Eveline van Dijck leert haar kennen in traumakliniek De Vonk en besluit haar te blijven volgen. Khadra is wanhopig van verdriet, nadat ze zag hoe haar familieleden vermoord werden. Vier van haar vijf kinderen hebben het overleefd, maar ze weet niet hoe het met hen is. Dan is er in 2002 goed nieuws. Drie kinderen zijn in Kenia getraceerd door het Rode Kruis. De documentaire volgt Khadra tijdens de bureaucratische rompslomp haar kinderen terug te krijgen, inclusief DNA-onderzoek. Ze kan Abdelkadir (17), Saadya (15) en Said (13) weer in haar armen sluiten en in Drachten een nieuw leven beginnen en het verleden achter zich laten. Het emotionele weerzien op Schiphol is echter niet het gedroomde happy end. De kinderen hebben in hun nieuwe leven aanpassingsproblemen. Said dreigt te ontsporen en Saadya heeft op haar dertiende iets meegemaakt wat de familieverhoudingen schokt.

Titel: Mijn kinderen leven nog
Jaar: 2011
Duur : 55 minuten
Categorie: Korte Documentaire
Editie: NFF 2011
Jaaroverzicht

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Stills

Still
Still
Still
Still