Ga naar inhoud
Stills

Met Mes

Regie: Sam de Jong
Wanneer Eveline’s gloednieuwe camera wordt gestolen, dikt zij het verhaal een tikkie aan om geld van de verzekering te krijgen. Haar leugentje brengt een onvoorziene kettingreactie teweeg in deze ook in visueel opzicht opvallende tragedie vol ironie.
Spelshowpresentator Eveline (Hadewych Minis) wil een zinvoller leven leiden. Yousef (Gouden Kalf-winnaar Shahine El-Hamus) wil net zo’n gave zonnebril als zijn klasgenoten. Hun paden kruisen wanneer Yousef, opgestookt door zijn vrienden, Eveline’s gloednieuwe camera steelt. Bij haar aangifte overdrijft Eveline en zegt ze dat ze met een mes is bedreigd. Wat als een klein leugentje begint, veroorzaakt een kettingreactie aan gevolgen. Deze eigenzinnig vormgegeven satirische tragedie van regisseur Sam de Jong viel al in de prijzen op het Best Istanbul Film Festival en het Vancouver Independent Film Festival.

Credits

Uitvoerend Producent
Scenario
Production Design
Kostuumontwerp
Sound Design
Set geluid
Geluidsnabewerking
Met-Mes_ps_1_jpg_sd-high.jpg
Titel: Met Mes
Jaar: 2022
Duur : 1 uur, 18 minuten
Categorie: Speelfilm
Editie: NFF 2022
Gouden Kalf Competitie Forum van de Regisseurs

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Bekijk trailer

Stills

Stills
Stills