Ga naar inhoud
MERCI_POUR_still_3_LQ.jpg

Merci pour votre patience!

Regie: Simon van der Zande
Reizigers in een Brusselse stadsbus schrikken op als Samuel instapt. Deze Congolese immigrant begint in dit korte drama zijn ongenoegen over Europa te spuien, als spiegel voor de medepassagiers én de kijker.
Vanuit één vast camerastandpunt zijn we getuige van een gespannen busrit in Brussel, wanneer een Congolese immigrant instapt om zijn onvrede over Europa luid te verkondigen. De medepassagiers proberen zijn confronterende woorden te negeren door uit het raam te kijken, of naar de grond. Het korte drama weet met dit herkenbare verhaal een tragisch, complex en ongemakkelijk aspect uit onze samenleving te belichten en daarmee ook de kijker een spiegel voor te houden.

Credits

Production Design
Kostuumontwerp
Sound Design
Set geluid
Geluidsnabewerking
Titel: Merci pour votre patience!
Jaar: 2022
Duur : 18 minuten
Categorie: Korte Film
Editie: NFF 2023

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.