Ga naar inhoud
Experimentele zwart-witfilm die het vervreemdende universum van de Zuid-Afrikaanse fotograaf Roger Ballen induikt en de persoonlijke tragiek van enkele individuen aan de afgrond van het menselijk bestaan toont.
Na Zelfportret, een documentaire over de beroemde Zuid-Afrikaanse fotograaf Roger Ballen, dook regisseur Saskia Vredeveld opnieuw in diens vervreemdende universum. Samen maakten ze een experimentele zwart-witfilm in ongebruikelijk vierkant formaat, waarin ze de persoonlijke tragiek van een groep individuen aan de zelfkant van het menselijk bestaan tonen. In nadrukkelijk gecomponeerde scènes contrasteren de gehavende gezichten en haveloze omgeving met enkele maagdelijk witte dieren. Deze hermontage van Memento Mori (2005) wordt in een tweeluik met The Asylum vertoond.

Credits

Production Design
Geluidsnabewerking
Productiebedrijf
Peacefield Films
Distributie
Peacefield Films

Titel: Memento Mori
Jaar: 2013
Duur : 12 minuten
Categorie: Korte Film
Competities: Jaaroverzicht
Editie: NFF 2013

MaatschappijKunst & CultuurInternationaal

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.