Ga naar inhoud
Zesdelige televisieserie naar de Euripides-tragedie Medea waarin Medea haar ambitieuze en zelfzuchtige vriendje op de stoel van de minister-president wil helpen. Haar treft een tragisch lot.
Zesdelige televisieserie naar de Euripides-tragedie Medea, vertaald naar de hedendaagse politieke arena. De serie speelt zich af tegen het decor van bouwfraude, liquidaties en milieuactivisme. Medea, dochter van een politicus, besluit haar ambitieuze en zelfzuchtige vriendje Jason op de stoel van de minister-president te helpen. Onderweg treft de inmiddels zwangere vrouw het tragische lot van overspel, verraad en de onstilbare honger naar macht en liefde. Ze neemt wraak.

Titel: Medea
Jaar: 2005
Duur : 50 minuten
Categorie: Lang Televisie Drama
Competities: Gouden Kalf Competitie, Hoofdprogramma, Theo van Gogh
Editie: NFF 2005

Gouden Kalf nominaties

Beste Televisiedrama (2005)
Theo van Gogh

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Stills

Still
Still
Still