Ga naar inhoud
Documentaire volgt de drie jonge Spaanse vrouwelijke leden van een flamencogroep die vanuit Sevilla naar Amsterdam komen om een nieuw leven te beginnen.
Korte documentaire volgt drie jonge Spaanse vrouwen die vanuit Sevilla naar Amsterdam komen om een nieuw leven te beginnen. De zusjes Maria en Marta Robles en hun vriendin Maria Romero zijn straatartiesten en treden op als de flamencogroep Mala Sangre. Maria (zang), Maria (dans) en Marta (gitaar) willen beroemd worden, en gebruiken de straat als springplank naar het theater. De documentaire laat zien hoe de vrouwen het publiek verleiden met gepassioneerde en grappige shows. Voor de camera vertellen ze over hun ervaringen als nieuwkomende buitenlandse en vrouwelijke artiesten op hun favoriete plek, het Leidsplein. Tevens praten ze over de kritiek op hun zelfgecomponeerde liedjes. Gaandeweg de film is het trio op een moeilijk punt aangekomen: moeten ze stoppen en teruggaan naar Sevilla, of willen ze serieus professionaliseren.

Credits

Productiebedrijf
Ryninks Holding BV
Omroep
NTR

Titel: Maria, Maria & Marta
Jaar: 2000
Duur : 50 minuten
Categorie: Korte Documentaire
Competities: Jaaroverzicht, Gouden Kalf Competitie
Editie: NFF 2000

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Stills

Still