Tragikomisch jeugddrama over de negenjarige Soufyane die zich enorm verheugt op de reis naar zijn vader in Marokko. Hij heeft zijn zonnebril al gekocht als hij te maken krijgt met een grote teleurstelling.
De negenjarige Soufyane woont met zijn Nederlandse moeder in een achterstandswijk in Amsterdam-Noord. Als zijn Marokkaanse vader, die hij nog nooit heeft gezien, hem uitnodigt voor een vakantie naar het land van zijn voorouders kan het grote verheugen beginnen. Op straat koopt Soufyane alvast een Marc Jacobs zonnebril, al hebben zijn vrienden allemaal een Ray Ban. Nog voor zijn reis daadwerkelijk begint, krijgt hij echter te maken met een enorme teleurstelling. Tragikomisch jeugddrama over de harde klappen die het leven kan geven.

Titel: Marc Jacobs
Jaar: 2013
Duur : 17 minuten
Categorie: Korte Film
Editie: NFF 2014

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Partners

NPO Vm Nfs diap 1 5xLogo volkskrantVL LOGO LIGGEND COMPLEET 2021 diapLogo NFFLogo DioraphteFonds 21 Logo WIT 01