Documentaire over leven en werk van beeldend kunstenaar Jan Montyn. Over oorlogen (Oostfront, Korea), vrouwen en etsen. Archiefbeelden worden afgewisseld met beelden van Montyn aan het werk.
Aan het begin van de documentaire ligt beeldend kunstenaar Jan Montyn met ontbloot bovenlijf op bed. De bladen van een ventilator draaien voorbij; daaroverheen worden oorlogsbeelden geprojecteerd. Montyn gaf zich in 1944 op bij de Duitse marine en belandde aan het Oostfront. Hij toont tekeningen die hij met houtskool en tandpasta maakte in de loopgraven. Terug in Nederland werd hij opgenomen wegens 'Frontkolder', toch zou hij later in Korea tegen communisten gaan vechten en in Vietnam en Cambodja in de hulpverlening belanden. De filmploeg volgt hem terug naar Vietnam waar hij begin jaren zeventig voor het eerst kwam en dat hem nog altijd inspireert: 'Ik probeer soms de horror te veranderen in paradijs.' Nu vaart hij weer op een rivier en omringt hij zich met jonge vrouwen. Hij kijkt terug op zijn leven zonder schuldgevoel of schaamte. 'Veel oorlogen, veel vrouwen, veel etsen,' zou zijn grafschrift kunnen zijn, aldus de voice-over.
Credits
Regie
Producent
Scenario
Camera
Set geluid
Mixage
Sound Design
Montage
Muziek
Productiebedrijf
Viewpoint Productions
Omroep
NTR
Distributie
Cinema Delicatessen
NFF Archief
Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.