Ga naar inhoud
Stills

Looking for Horses

Regie: Stefan Pavlović
Poëtische, persoonlijke documentaire over het ontstaan van een bijzondere vriendschap tussen de jonge filmmaker die zijn moedertaal verloor en een oudere visserman die tijdens de Bosnische burgeroorlog zijn gehoor kwijtraakte.

De één verloor door zijn stotteren als kind zijn moedertaal, de ander raakte zijn gehoor kwijt tijdens de Bosnische burgeroorlog. In deze documentaire leren een filmmaker en een visser elkaar kennen rond een meer op de grens tussen Bosnië-Herzegovina en Montenegro. Er ontstaat een ontluikende vriendschap, ondanks hun spraak- en gehoorbeperkingen. Samen zoeken ze in deze tedere western naar manieren om te communiceren rondom de weidse stilte én woeste weersomstandigheden op het water. De camera speelt daarbij een essentiële rol.

Credits

Sound Design
Productiebedrijf
Stichting artTrace
Titel: Looking for Horses
Jaar: 2021
Duur : 1 uur, 28 minuten
Categorie: Lange Documentaire
Editie: NFF 2022
Gouden Kalf Competitie

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Stills

Stills
Stills