Een hulpverleenster werkt in de gevangenis waarvan haar man directeur is. Als een jonge gedetineerde haar op uitdagende wijze benadert, ziet ze kans te ontsnappen aan haar geregelde bestaan.
Tv-film uit de VPRO-reeks Lolamoviola over een justitieel welzijnswerkster die wordt verleid door een gedetineerde. Anne Marthe, een vrouw van in de dertig, werkt als hulpverleenster in de Belgische gevangenis waarvan haar man directeur is. Het valt haar zwaar om, temidden van corruptie en wantoestanden, zo goed mogelijk haar beroep uit te oefenen en tegelijkertijd een voortreffelijk echtgenote en moeder te zijn. Wanneer de jonge gevangene Mathiaz haar op uitdagende wijze benadert, ziet ze een mogelijkheid om te ontsnappen aan haar geregelde bestaan.

Titel: Lolamoviola - Dagen, maanden, jaren
Jaar: 1996
Duur : 49 minuten
Categorie: Kort Televisie Drama
Editie: NFF 2000

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.