De filmmaakster zoekt in deze serie naar de betekenis van de uitdrukking 'Liefde gaat door de maag' en laat daartoe twaalf personen voor de camera een favoriet gerecht koken, herinneringen ophalen en uitspraken doen over het verband tussen eten en erotiek.
Filmmaker Heddy Honigmann zoekt in een serie van twaalf afleveringen naar de betekenis van het bekende spreekwoord. Ze laat twaalf mannen en vrouwen voor de camera een gerecht bereiden dat onlosmakelijk verbonden is met herinneringen aan een dierbaar persoon. In Een sjtetl die niet meer bestaat bereidt Sonia Honigmann Pach, de moeder van de regisseur, jiddische vrennekes zoals haar moeder die vroeger maakte tijdens de koude winters in Polen. De vrennekes roepen herinneringen op aan haar verwoeste geboortedorp Graboviec, haar door de Duitsers vermoorde familieleden en haar vlucht naar Peru.

Credits

Producent
Set geluid
Productiebedrijf
VOF Appel & Honigmann
Omroep
HUMAN

Titel: Liefde gaat door de maag: Een sjtetl die niet meer bestaat
Jaar: 2004
Duur : 25 minuten
Categorie: Korte Documentaire
Competities: Hoofdprogramma, Panorama
Editie: NFF 2004

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Stills

Still