Of we wat hebben aan de diverse levenslessen van Cartoon-Box is de vraag, maar zeker is dat deze gruwelijk komische sketches op de lachspieren werken.
Met precies genoeg detail geeft Joost Lieuwma zijn op het oog eenvoudig geanimeerde personages de hoofdrol in schaamtevolle, ondeugende en gewelddadige animaties. We hebben het hier over het vergiftigen van een partner, het bed in duiken met een bosfee en het verwisselen van een Star Wars-lichtzwaard met een dildo. In de wereld van Cartoon-Box eindigen zulke situaties steevast met dood en verderf. Echt toepasbaar op ons eigen leven zijn deze macabere levenslessen dan ook niet bepaald. Maar daar zullen we geen traan om laten.

Credits

Producent
Productiebedrijf
Frame Order

Titel: Levenslessen van Cartoon-Box
Jaar: 2017
Duur : 8 minuten
Categorie: Korte Film
Editie: NFF 2018

HumorAnimatie

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Partners

NPO Vm Nfs diap 1 5xLogo volkskrantVL LOGO LIGGEND COMPLEET 2021 diapLogo NFFLogo DioraphteFonds 21 Logo WIT 01