Ga naar inhoud
Stills

Lampje

Regie: Margien Rogaar
Avontuur en een vleugje magie in deze familieserie over Lampje, de dochter van de vuurtorenwachter. Ze wordt plotseling gescheiden van haar vader en aan het werk gezet in het Zwarte Huis. Daar woont, zoals iedereen weet, een monster.
Lampje is de elfjarige dochter van de vuurtorenwachter. Altijd als de nacht valt, klimt ze naar boven om het licht aan te steken. Op een stormachtige avond blijken de lucifers op, slaat een schip te pletter en worden vader en dochter van elkaar gescheiden. Lampje wordt voor straf aan het werk gezet in het Zwarte Huis, waar een monster woont. Met hulp van kermisklanten en een jongen die ook een vis is, zet Lampje in deze vierdelige familieserie alles op alles om haar vader terug te vinden.
Poster LAMPJE.jpg
Titel: Lampje
Jaar: 2022
Duur : 40 minuten
Soort: Dramaserie
Editie: NFF 2023
Gouden Kalf Competitie

Gouden Kalf nominaties

Beste Dramaserie (2023)
Mieke de Jong
Beste Dramaserie (2023)
Margien Rogaar
Beste Dramaserie (2023)
Iris Otten
Beste Dramaserie (2023)
Nathalie van der Burg

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Bekijk trailer