Ga naar inhoud
Stills

L'Amour La Mort

Regie: Ramón Gieling
Aan de hand van persoonlijke liefdesgeschiedenissen houdt deze muzikale odyssee het geheime verbond tussen de liefde en de dood tegen het licht. Waarom streven we naar liefde wanneer het ons zoveel pijn kan berokkenen?
Elke liefde, hoe gelukkig ook, eindigt vroeg of laat ongelukkig; hetzij door verlies, hetzij door de dood, hetzij door een verbroken verbond. Het zijn de kanten van dezelfde medaille. Waarom hebben we lief als de liefde ons zoveel pijn kan doen? Is het dan niet veiliger om niet lief te hebben? Een aantal personages die in hun leven diepgaand geconfronteerd zijn met de liefde en de dood, geven in deze documentaire aan de hand van hun verhalen inzicht in het raadsel van de liefde. Op de beroemde divan van Freud laten de personages zich ondervragen over hun ervaringen. De verhalen worden verweven met tijdloze werken uit de schilderkunst en de muziekgeschiedenis. Daar waar woorden te kort schieten, is kunst en muziek.

Credits

Uitvoerend Producent
Production Design
Sound Design
Set geluid
Titel: L'Amour La Mort
Jaar: 2022
Duur : 1 uur, 33 minuten
Categorie: Lange Documentaire
Editie: NFF 2022
Gouden Kalf Competitie

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Bekijk trailer

Stills

Stills
Stills