Ga naar inhoud
Stills

La Ultima Ascensión

Regie: Kevin Osepa
Visser Rowin vangt nauwelijks genoeg om de eindjes aan elkaar te knopen. Maar als hij op zijn vaste visstek een mysterieuze man ontmoet, lijkt zijn leven drastisch te veranderen.

Als jonge visser op Curaçao is het voor Rowin lastig om zijn hoofd boven water te houden. Tot hij op een dag een wonderlijke ontmoeting heeft met een geheimzinnige figuur. Het begint Rowin te dagen dat hij door diens aanwezigheid op de visstek meer vis vangt. Naarmate de twee elkaar beter leren kennen, durft Rowin zich open te stellen voor zijn verleden en leert hij zijn toekomst te omarmen. Regisseur Kevin Osepa werpt met deze film een nieuw licht op thema's als post-kolonialisme en de Afro-Caribische identiteit.

Credits

Uitvoerend Producent
Scenario
Kostuumontwerp
Sound Design
Set geluid
Visual Effects
240822_POSTER_LUA_WEB.jpg
Titel: La Ultima Ascensión
Jaar: 2022
Duur : 24 minuten
Categorie: Korte Film
Editie: NFF 2022
Gouden Kalf Competitie Forum van de Regisseurs

Gouden Kalf winnaar

Beste Korte Film (2022)
Kevin Osepa

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Bekijk trailer

Stills

Stills
Stills
Stills
Stills