Ga naar inhoud
Still

Kyteman. Now What?

Regie: Menna Laura Meijer
In 2009 werd Colin Benders beroemd met zijn hiphoporkest Kyteman. Toch besloot hij om in december van dat jaar zijn laatste concert te geven. De film volgt de getalenteerde muzikant tijdens zijn zoektocht naar vernieuwing.
In 2009 werd Colin Benders in één klap beroemd met zijn Kyteman's Hiphop Orkest. Het Nederlandse publiek was wildenthousiast en recensenten overtroefden elkaar in hun lof. Toch besloot Benders om in december van dat jaar zijn laatste concert te geven. Hij gelooft dat een echte kunstenaar het bekende loslaat, risico’s neemt en zijn verlangen naar vernieuwing volgt. ‘Ik maak geen muziek om succes te krijgen of geld te verdienen’, zo stelt hij. ‘Het is een bizar jaar geweest, maar nu heb ik weer de ruimte om na te denken over het volgende ding.’ In deze documentaire wordt hij op de voet gevolgd tijdens die spannende periode. Benders, die artistiek groots durft te denken, worstelt soms met de dagelijkse praktijk van geld en organisatie. Die laat zich niet zo makkelijk in banen leiden en lijkt in schril contrast te staan met zijn plannen en idealen.

Credits

Producent
Uitvoerend Producent
Set geluid
Sound Design
Productiebedrijf
HALAL
Distributie
Benelux Film Distributors (BFD)
Titel: Kyteman. Now What?
Jaar: 2011
Duur : 1 uur, 29 minuten
Categorie: Lange Documentaire
Editie: NFF 2012
Jaaroverzicht Gouden Kalf Competitie Kunst & CultuurMuziek & dans

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.