Ga naar inhoud
Stills

Kreupelhout

Regie: Tim Ewalts
De voortdurende strijd tussen twee broers escaleert wanneer ze, diep in de bossen, van hun vader leren hoe ze houthakker moeten worden. Een film over familie, natuur en het vinden van een eigen identiteit.
Twee broers zitten vast in een constante lus van frustratie, vechten en elkaars grenzen testen. Ze wonen met hun vader ver weg van de bewoonde wereld, midden in het bos. Hun vader probeert hen de fijne kneepjes van het houthakkersvak bij te brengen en wil graag dat zijn zoons 'echte' mannen worden, maar hij begint zich af te vragen of ze dat wel in zich hebben. Deze korte film van regisseur Tim Ewalts werd dit jaar al vertoond op het Cannes Film Festival en het Palm Springs ShortFest.

Credits

Producent
Uitvoerend Producent
Scenario
Production Design
Kostuumontwerp
Sound Design
Set geluid
Geluidsnabewerking
Titel: Kreupelhout
Jaar: 2022
Duur : 16 minuten
Categorie: Korte Film
Editie: NFF 2022
Vlaams

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Bekijk trailer

Stills

Stills
Stills