Ga naar inhoud
Stills

KORT! - Yulia & Juliet

Regie: Zara Dwinger
In dit hedendaagse liefdesverhaal, gebaseerd op de klassieke tragedie van Shakespeare, vinden twee tienermeiden liefde én elkaar in een jeugdinrichting.
In de hopeloze omgeving van een jeugdinrichting vinden twee meisjes heil in de liefde voor elkaar. "Je bent de zon", zegt de een. "Doe niet zo poëtisch", zegt de ander terwijl ze stiekem zoenen. Ruimte voor hun relatie is er niet echt in de jeugdinrichting, maar wanneer een van hen vrij komt, worden ze volledig van elkaar losgerukt. Kunnen ze hun liefde later hervatten buiten de muren van de inrichting of is het beter als ze zich herenigen binnen de bekende maar afgesloten omgeving? De tienermeiden zijn hoe dan ook bereid hun toekomst op het spel te zetten voor elkaar.
Titel: KORT! - Yulia & Juliet
Jaar: 2018
Duur : 12 minuten
Categorie: Korte Film
Editie: NFF 2018
NFF Debuutcompetitie RomantiekDramaMisdaadLGBTQ+Maatschappij

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.