Ga naar inhoud
Still

Kort Rotterdams - Glazenwassers

Regie: Debbie Kleijn
Een poëtische kijk op de wereld van de glazenwassers, die hoog boven de grond hun werk uitvoeren; van de straatwerker op zijn ladder tot de man die in zijn hijslift het hele jaar door dezelfde ramen van een kantorencomplex poetst.
Glazenwassers hebben een bijzondere kijk op de wereld. Vanaf hun ladders, hoogwerkers, of vanuit vervaarlijk schommelende hijsliften zien zij neer op het - in blinkende ruiten weerspiegelde - alledaagse bestaan of staan ze ineens oog in oog met een wereld die niet de hunne is. Debbie Kleijn zocht met camera en microfoon naar de schoonheid in het solitaire werk van de glazenwasser. De muziek maakt van deze documentaire beeld- en geluidscompositie een poëtische choreografie.

Credits

Sound Design
Montage
Productiebedrijf
Roaring Films
Distributie
Filmmuseum Distributie
Titel: Kort Rotterdams - Glazenwassers
Jaar: 2005
Duur : 8 minuten
Categorie: Korte Documentaire
Editie: NFF 2005
Hoofdprogramma NFF Debuutcompetitie

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.