Ga naar inhoud
Gestileerde, grotendeels Frans gesproken ode aan Luchino Visconti, waarin een negentiende-eeuwse jonge vrouw van adel in toenemende mate last heeft van paranoia. Of wordt ze daadwerkelijk bespied?
Gestileerde, grotendeels Frans gesproken ode aan Luchino Visconti over een negentiende-eeuwse jonge vrouw van adel die vanaf het moment dat ze ontwaakt, wordt omringd door mensen. Lijdzaam ondergaat ze het ochtendritueel, waarbij drie bedienden haar kleden en kappen. Gedurende de dag wordt ze in toenemende mate paranoïde. De mensen die ze ziet blijven door de anderen onopgemerkt. Of wordt ze daadwerkelijk bespied?

Credits

Uitvoerend Producent
Production Design
Cast (hoofdrol)
Productiebedrijf
Mulholland Pictures
Omroep
NTR TV

Titel: Kort! - La tristesse riche
Jaar: 2010
Duur : 11 minuten
Categorie: Korte Film
Competities: Jaaroverzicht, Gouden Kalf Competitie
Editie: NFF 2010

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Stills

Still
Still