Ga naar inhoud
KORT! Gutmensch_1_Millstreet Films.jpg

KORT! - Gutmensch

Regie: Sabine Lubbe Bakker
Wat kun je in het dagelijkse leven nou écht doen aan de vluchtelingencrisis? In deze confronterende film doet Marjolijn haar best door de Afghaanse Zohre onder haar hoede te nemen.
Na het oppassen op het kindje van Marjolijn staat Zohre ineens weer voor de deur. Of ze niet toch een nachtje mag blijven slapen. Marjolijn maakt voor die ene overnachting de bank in de huiskamer op voor de Afghaanse vluchteling. Eén nacht wordt echter al snel maanden. Terwijl ze een hechte band opbouwen, probeert Marjolijn de onfortuinlijke situatie van Zohre om te buigen. Gesprekken over familie, vrienden en zelfs GTST wisselen zich zo af met lange telefoongesprekken met onmogelijk bureaucratische Nederlandse instanties.

Credits

Uitvoerend Producent
Production Design
Kostuumontwerp
Sound Design
Set geluid
Titel: KORT! - Gutmensch
Jaar: 2018
Duur : 10 minuten
Categorie: Korte Film
Editie: NFF 2018
Gouden Kalf Competitie DramaMaatschappij

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.