Ga naar inhoud
Korte, subtiele film over dertiger Nora die een zwaar jaar achter de rug heeft. Wat er precies aan de hand is, blijft in het midden. En wie is de man die ze de hele tijd tegenkomt?
Wanneer Nora haar vriendin Yuka in het café ontmoet, wordt uit hun gesprek duidelijk dat Nora een jaar geleden iets akeligs heeft meegemaakt. Hoewel Yuka tracht Nora te steunen en op te vrolijken, druipt Nora tenslotte toch af naar huis. Het blijft een raadsel wat er precies aan de hand is met haar, maar een man die steeds terugkeert in haar leven lijkt ermee te maken te hebben. Nico van den Brink liet zich voor zijn mysterieuze korte drama inspireren door het korte verhaal The Departure van Selma Robinson (gepubliceerd in Harper’s Magazine in oktober 1932).

Credits

Uitvoerend Producent
Production Design
Kostuumontwerp
Set geluid

Titel: KORT! - De huwelijksreis
Jaar: 2020
Duur : 11 minuten
Categorie: Korte Film
Competities: Gouden Kalf Competitie
Editie: NFF 2021

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Stills

Stills