Ga naar inhoud
Wanneer de Joodse goudzoeker Salomon op het wad onder het zand een bijzondere vondst ontwaart, brengt hij niet alleen de geschiedenis opnieuw tot leven maar tart hij ook alsnog zijn eigen lot.

Wanneer de Joodse goudzoeker Salomon op het wad bij laag tij zijn geluk beproeft met zijn metaaldetector, stuit hij op een ongewone vondst. Zijn nieuwsgierigheid wint het van zijn historisch besef en als hij zijn gevonden voorwerp uit het zand heeft opgeduikeld, blijkt hij niet meer alleen. Hij redt zich uit de daaropvolgende bizarre gebeurtenis - maar dan slaat het noodlot alsnog toe.

Titel: Kort! - Das Wad
Jaar: 2014
Duur : 10 minuten
Categorie: Korte Film
Competities: Gouden Kalf Competitie, NFF Jaarselectie
Editie: NFF 2014

OorlogGeschiedenisHumor

Gouden Kalf winnaar

Beste Korte Film (2014)
Rob Lücker

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.