Ga naar inhoud
Om de troon te kunnen bestijgen in Katoren, het Koninkrijk zonder koning, moet de zeventienjarige Stach een aantal onmogelijke opdrachten volbrengen. Moderne bewerking van Jan Terlouws klassieke jeugdboek.
Al jaren zwaaien zes machtsbeluste ministers de scepter in Katoren, het Koninkrijk zonder koning. Wanneer de zeventienjarige Stach een gooi doet naar de troon, geven de ministers hem een aantal onmogelijke en gevaarlijke opdrachten. Zal Stach deze volbrengen en daarmee de nieuwe koning worden? De kritische journaliste Kim volgt hem op de voet tijdens zijn spannende missie. Het klassieke jeugdboek van Jan Terlouw is met moderne toepassingen vertaald naar een hedendaags verhaal.

Titel: Koning van Katoren
Jaar: 2012
Duur : 2 uur
Categorie: Speelfilm
Competities: Jaaroverzicht, Gouden Kalf Competitie, Kidsbios, Jongerenprogramma
Editie: NFF 2013

Gouden FilmsInternationaalRomantiekFamiliefilmPolitiek

Gouden Kalf nominaties

Andere prijzen

Gouden Film (100.000 bezoekers speelfilm) (2017)

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.