Om de troon te kunnen besti­jgen in Katoren, het Koninkrijk zonder koning, moet de zeven­tien­jarige Stach een aantal onmo­gelijke opdrachten volbrengen. Moderne bewerking van Jan Terlouws klassieke jeugdboek.
Al jaren zwaaien zes machts­beluste minis­ters de scepter in Katoren, het Koninkrijk zonder koning. Wanneer de zeven­tien­jarige Stach een gooi doet naar de troon, geven de minis­ters hem een aantal onmo­gelijke en gevaar­lijke opdrachten. Zal Stach deze volbrengen en daarmee de nieuwe koning worden? De kritische jour­nal­iste Kim volgt hem op de voet tijdens zijn span­nende missie. Het klassieke jeugdboek van Jan Terlouw is met moderne toepassingen vertaald naar een heden­daags verhaal.

Titel: Koning van Katoren
Jaar: 2012
Duur : 2 uur
Categorie: Speelfilm
Editie: NFF 2013

Gouden FilmsInternationaalRomantiekFamiliefilmPolitiek

Gouden Kalf nominaties

Andere prijzen

Gouden Film (100.000 bezoekers speelfilm) (2017)

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Partners

NPO Vm Nfs diap 1 5xLogo volkskrantVL LOGO LIGGEND COMPLEET 2021 diapLogo NFFLogo Dioraphte