Ergens tussen het ontregelende van Banksy en de gothic fantasieën van Tim Burton zit deze macabere animatie waarin een xtc-pil voor een angstaanjagende trip zorgt.
Het nummer van noiserockformatie Knalpot dateert alweer uit 2011, maar het animatieteam van Daniel Bruce en Tara Gautam had vier jaar werk aan het maken van de bijbehorende animatie. De setting lijkt wel Banksy's Dismaland waar de geest van Tim Burton rondspookt. Een dancefeest verandert voor een onschuldig meisje in een ware nachtmerrie dankzij een xtc-dealende Goofy. Dansen voor de lol wordt rennen voor je leven als hellehonden en een kannibalistische Kerstman het op je hebben voorzien.

Onderdeel van Fullscreen: videoclips of het NFF, waarin muziekjournalist Job de Wit de clip-oogst van het afgelopen jaar doorneemt met gasten Sef en Ome Omar.

Titel: Knalpot - Professional Grin
Jaar: 2015
Duur : 5 minuten
Categorie: Korte Film
Competities: Videoclips als voorfilm, Dwarse Verbanden
Editie: NFF 2016

MuziekAnimatie

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.