Ga naar inhoud
Daan van Citters (30) en Joenoes Polnaya (32), acteurs in De Oost, sloten vriendschap en reisden samen naar Indonesië, in de voetsporen van hun grootvaders die KNIL-militairen waren. Hun reis confronteert ze met de complexiteit van 'goed' en 'fout'.
Daan en Joenoes raakten bevriend op de set van speelfilm De Oost. Hun beider grootouders vochten namens Nederland tegen de Indonesische onafhankelijkheid, "aan de verkeerde kant van de geschiedenis". Op zoek naar sporen van hun grootvaders reizen ze terug naar Indonesië. Wat ze daar vinden confronteert ze in deze documentaire met een gecompliceerd besef van 'goed' en 'fout', slachtoffers en daders, commandanten en voetsoldaten. Ze ontdekken hoe een verzwegen geschiedenis hen heeft gevormd tot wie ze nu zijn en nog gaan worden.

Credits

Uitvoerend Producent
Coproducent
Sound Design
Set geluid
Geluidsnabewerking

Titel: Kleinkinderen van de Oost
Jaar: 2023
Duur : 1 uur, 14 minuten
Categorie: Lange Documentaire
Competities: Gouden Kalf Competitie, NFF Debuutcompetitie, NFFx030
Editie: NFF 2023

Gouden Kalf nominaties

Andere prijzen

Kristallen Film (10.000 bezoekers documentaire) (2023)

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Bekijk trailer